Ruhnu Põhikool

Kolmapäev, 16. oktoober, 2024

Kirjanikud koolis

Sel nädalal olid Ruhnu saarel külas kirjanikud Piret Põldver ning Penny Boxall. Šotimaa juurtega UK kirjanik Penny viis teisipäevase inglise keele tunni raames meie õpilased põnevale teekonnale läbi loovkirjutamise maailma. Vestluse käigus arutles Penny noortega inglise keeles Ruhnu elust ja olust. Õpilased suutsid Penny ka šoti keele väljendeid õpetama suunata ning tavapärase ”Kuidas sul läheb?” asemel ütlesid poisid ülejäänud päeva ”Och aye, the noo!”

Noortel oli palju küsimusi kirjanikule ning kirjanikul palju küsimusi neile. Peale vestluse, küsimuste ja vastuste ringi ning šoti keele tunni viis Penny läbi loovkirjutamise töötoa, kus ta kasutas lõunase jalutuskäigu ajal leitud erinevaid esemeid – kivid, klaasitükid, puuoksad jm. Iga õpilane sai endale ühe eseme, millest ta pidi kirjutama loo. Näiteks sündis oksast raagritsikas, kivist hunt ja pesukaru, mere poolt lihvitud klaasikillust sai delfiin, männioks muutus siiliks ja puuleht papagoiks, kes oma kaaslastega palju ei jutusta.

Penny oli üllatunud meie õpilaste inglise keele oskusest ning julgusest vestelda. Elukutselise kirjaniku külaskäik andis õpilastele erakordse võimaluse arendada oma inglise keele oskust ja loovust.

(Kärol, 6-7. klassi inglise keele õpetaja)

kirjanikud 5 kirjanikud 1

Loovuse sügavustesse tõmbas meid kaasa ka Piret Põldver, kelle näpunäiteil sõnu kirja pannes kujutlesime end kuhu ja mis ajahetke iganes. Täiesti üllatavalt vormusid nagu iseenesest kokku luuletused! Ja väga lahedad!

Loovkirjutamisega tegid lisaks õpilastele tutvust ka Ruhnu raamatuklubi liikmed Tiia, Tiina, Kristel, Kärol ja Külli.

kirjanikud 2 kirjanikud 3

 

 

Neljapäev, 10. oktoober, 2024

Pisematele, aga mitte ainult

Pikemal söögivahetunnil saab ette võtta põnevaid asju.

lugemisnurk kakuke plakat

Näiteks uurisid koolieelikud Kristeli klassis Maarja hoolsa pilgu all raamatuid.

nukuteater

Mõni hetk hiljem algas aga tõeline nukuteater, mis rääkis loo veerevast kakukesest. Johannese ja Kristi ühistööd nautisid nii suured kui väikesed.